Lekdetectie tanks

Permanente lekdetectie tanks

Het is wettelijk verplicht om dubbelwandige tanks uit te rusten met een permanent lekdetectiesysteem. Dit systeem waarschuwt u wanneer er een lek optreedt in de binnen- of de buitenwand van uw tank.

Het meest gebruikte systeem is de lekdetectie d.m.v. vloeistof in de tussenwand. Wanneer de vloeistof verdwijnt uit de tussenwand (door een lek in de binnen- of buitenwand) krijgt u op de controller een akoestisch en/of visueel alarm. Een andere mogelijkheid is lekdetectie d.m.v. lichte overdruk in de tussenwand, of d.m.v. een droogvoeler die detecteert wanneer er product in de tussenwand terecht komt.

Ook enkelwandige ondergrondse tanks met een inhoud vanaf 10.000 liter moeten uitgerust worden met een permanente lekdetectie.

Galaxy tankcontrole

Galaxy tankcontrole is het door ons meest gebruikte systeem voor lekdetectie met niveaumeting voor enkelwandige ondergrondse tanks. Wilt u meer informatie over dit Galaxy Tank Monitoring and Inventory Management System?

Voordelen:

  • U hoeft uw tank niet uit te graven
  • Uw tank moet niet leeggemaakt en gereinigd worden om een dubbele wand te plaatsen
  • U kunt uw bestaande tank behouden
  • Het enige wat wij nodig hebben is een vrije opening van twee duim op het mangatdeksel
Kathodische bescherming

Klik op de foto's om te vergroten.

Kathodische bescherming tanks

Bij ondergrondse opslag vanaf 10.000 liter wordt meestal een bodemcorrosie-onderzoek uitgevoerd. Wanneer blijkt dat het potentiaalverschil tussen de tank en de omliggende bodem niet voldoet, wordt er een kathodische bescherming geplaatst.

Deze kathodische bescherming gebeurt d.m.v. magnesiumanoden die rond de tank geplaatst worden of via stroomopdrukking.
Contacteer snel de specialisten van Fonteyne BVBA voor een gratis offerte.