Tankcontrole met overvulbeveiliging / overvulwaarschuwing

Sinds 1 augustus 2000 is elke eigenaar van een brandstoftank verplicht om een overvulbeveiliging/overvulwaarschuwing te plaatsen. Zonder overvulbeveiliging bestaat immers het gevaar dat de brandstoftank overloopt en hierdoor de bodem vervuilt.

Grondeigenaars zijn bovendien verplicht om hun grond te saneren voor verkoop, wat een zeer hoge kostprijs inhoudt. Dit kunt u dus voorkomen met een efficiënte overvulbeveiliging.

Een overvulbeveiliging of overvulwaarschuwing is essentieel voor de veiligheid van uw mazout- of dieseltank en heeft twee  belangrijke voordelen.

  • U bent helemaal in orde met de milieuwetgeving
  • Er bestaat geen kans meer op overlopen tijdens het vullen van uw tank

Wat zijn de mogelijkheden van een overvulbeveiliging?

Geen overvulbeveiliging

Indien het mazoutpeil stijgt zonder continue bewaking, bestaat het gevaar dat de brandstoftank overloopt bij het bijvullen.

Mechanische overloopwaarschuwing

Indien het mazoutpeil stijgt, weerklinkt er een fluitsignaal. Wanneer het maximale niveau is bereikt, stopt het fluitsignaal en wordt de olietoevoer afgesloten.

Elektronische overvulbeveiliging met sonde

Indien het mazoutpeil stijgt en het maximale niveau bereikt is, maakt de installatie contact met de sonde en stopt het bijvullen automatisch.

Overvulbeveiliging met losse stekkerOvervulbeveiliging met vaste stekker

Klik op de foto's om te vergroten.

Wilt u uw mazouttank uitrusten met een veilige overvulbeveiliging of overvulwaarschuwing? Neem dan als de bliksem contact op met een van onze medewerkers. We informeren u graag over onze verschillende oplossingen en prijzen. En we bezorgen u binnen de kortste keren een offerte op maat.