Over ons

Van kolenhandel naar mazoutleverancier

Fonteyne BVBA werd opgericht in 1970, toen nog enkel als kolenhandel.  Nadien evolueerde ons bedrijf verder mee met de wensen van de energiemarkt. Zo gingen we al snel van start met de levering van mazout, aanvankelijk als BP-dealer. Tot BP haar activiteiten stopzette en we in 2002 startten als officiële GULF-verdeler.

Uw specialist voor opslagtanks en brandstoftanks

Ons bedrijf bleef mee evolueren met de behoeften van de markt. Toen de Vlarem-wetgeving werd gestemd, legden we ons ook toe op de plaatsing, het onderhoud en de keuring van opslagtanks, mazouttanks en andere brandstoftanks.

Daarnaast werden we actief als erkend ADR-veiligheidsadviseur voor het vervoer van gevaarlijke producten. In deze hoedanigheid verzorgen wij vandaag opleidingen aan chauffeurs die in de toekomst ADR-producten gaan vervoeren.

Topkwaliteit en -service, ook bij dringende gevallen

Onze slogan? Kwaliteit heeft een naam: Fonteyne.  Dat zijn geen holle woorden, maar de filosofie waarmee we dagelijks aan de slag gaan. Onze talrijke klanten kunnen altijd rekenen op een stipte, snelle en betrouwbare service, ook bij dringende gevallen.
En dat voor eender welke klus: van het plaatsen van opslagtanks, mazouttanks of brandstofpompen tot de levering van mazout, andere fossiele brandstoffen of houtpellets.

Verhuurt of verkoopt u een huis of appartement? Dan heeft u een wettelijk verplicht EPC-certificaat nodig. Ook daarvoor kunt u terecht bij onze energiespecialisten, die steeds snel bij u ter plaatse komen.