AdBlue verlicht de uitstoot van dieselvoertuigen

AdBlue werd speciaal ontwikkeld om de CO2-uitstoot van Euro 4, Euro 5 en Euro 6-voertuigen te verminderen. Door deze vloeistof tijdens de verbranding in te spuiten in zware dieselmotoren, worden schadelijke stikstofoxiden in de emissie voor 85% afgebroken tot waterstof en stikstof.

AdBlue is een veilige, heldere en niet-toxische ureumoplossing van 32,5% in gedemineraliseerd water. Deze vloeistof wordt getransporteerd in een afzonderlijke tank op de vrachtwagen of autobus. Per 100 liter diesel verbruikt u bovendien slechts 5 liter AdBlue!

AdBlue is dus geen brandstof of brandstofadditief. In zware voertuigen bevindt de vloeistof zich in een aparte tank. De tank navullen doet u net als diesel bijtanken. Dit mengsel kan niet ontvlammen, is niet explosief en erg milieuvriendelijk. Deze vloeistof bevindt zich dan ook in de laagste risicogroep.

Waar kunt u AdBlue tanken? Bij Fonteyne!

Bij het kopen van AdBlue heeft u twee mogelijkheden: u komt deze ureumoplossing tanken in ons pompstation of wij leveren ze in een grotere hoeveelheid aan bij uw bedrijf.
Meer weten over AdBlue tanken of kopen? Neem vrijblijvend contact op met onze medewerkers via mail of telefoon. Ze brengen u meteen op de hoogte van onze meest recente prijzen en interessante hoeveelheidskortingen.

AdBlue online bestellen